www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Mercedes: Новият договор на Люис е въпрос на време

03.02.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 3192 прочитания
A+ | A-

Новият договор на 4-кратния световен шампион във Формула 1 с тима му Mercedes е въпрос на време. Това обяви шефът на отбора Тото Волф, който потвърди, че преговорите с британеца „вървят добре”.

„Люис се превърна в изключително важна част от отбора, така че естествено, че ще продължим да работим заедно – обясни Волф. – Преговорите по новия му договор вървят с позитивна нагласа и от двете страни и е въпрос на време да се разберем и да подпишем.”

Настоящият договор на 33-годишния пилот изтича в края на 2018 година, като предстоящият сезон може да се окаже решаващ за кариерата на Люис, който се надява да стане едва третият пилот, спечелил пет световни титли след Хуан Мануел Фанджо и Михаел Шумахер.

През ноември Хамилтън обясни, че очаква лесни и бързи преговори с Mercedes.

Извън темата за договора на Люис Волф също така потвърди, че екипът е запалил мотора на новия болид W09 за първи път в четвъртък в завода на тима. Премиерата на новия автомобил е на 22 февруари на „Силвърстоун”.

„Мисля, че зимата беше успешна за нас – допълни Волф. – Не сме имали някакви сериозни проблеми, но по това време на годината всички работим под напрежение.

„Тестовете, които започват в края на този месец ще покажат дали сме успели да отстраним усложненията, които се появиха при W08 и ни създадоха проблеми през миналата година.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ