www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ромен Дюма стартира с електромобила на VW в "Пайкс Пийк"

01.02.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 2730 прочитания
A+ | A-

Ромен Дюма ще стартира с електрическия прототип на VW в планинското състезание „Пайкс Пийк” през юни. Пилотът на Porsche, който спечели титлата в световния шампионат за издръжливост през 2016, не е избран случайно – Дюма има и три победи в надпреварата в Колорадо.

А отделно опитът му, натрупан с хибридния прототип Porsche 919, също си е казал думата.

„Ромен е един от най-бързите пилоти, участвали в „Пайкс Пийк”, освен това той има богат опит с прототипи. Това го прави идеалният пилот на Volkswagen за дебюта ни с изцяло електрически състезателен автомобил”, обяви шефът на Volkswagen Motorsport Свен Смеетс.

Дължината на трасето в Колорадо е 20 километра, като то вече е изцяло асфалтирано, а денивелацията е 1440 метра.

„Това, че се изкачваме все по-нависоко не се отразява на мощността на електромобила – допълни Дюма. – А автомобилите с двигатели с вътрешно горене губят мощност, когато въздухът стане по-тънък.”

За последно VW участва в „Пайкс Пийк” през 1987 година с Golf 2 с два двигателя. Двата 1,8-литрови турбо мотора задвижваха независимо двата моста и общата им мощност надхвърляше 640 конски сили.

Засега от VW са показали само тийзър на електрическия си прототип, който прилича на автомобил от LMP1 класа и се отличава с огромен преден спойлер.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ