www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ожие с пета поредна победа в рали "Монте Карло"

28.01.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 2880 прочитания
A+ | A-

Петкратният световен рали шампион Себастиен Ожие с Ford Fiesta WRC спечели за пети пореден път рали „Монте Карло”, първи кръг от световния шампионат за 2018 година. Себ и навигаторът му Жулиен Инграсия излязоха начело още в първите отсечки в четвъртък и в петък вечер беше единственият момент, в който допусна по-близо преследвачите си – Ойт Танак с Toyota Yaris WRC се доближи на по-малко от 15 секунди.

След това Ожие увеличи аванса си с още над 1 минута, а естонецът сви разликата на малко над 30 секунди в събота вечерта.

В неделните 4 отсечки Ожие добави още 25 секунди към аванса си, но това беше очаквано, тъй като Танак заяви, че няма да атакува, тъй като държи да запази второто място.

Топ 3 на финала допълни друг пилот на Toyota Яри-Мати Латвала, който завърши на над 53 секунди от Танак, за когото това е първо рали с отбора на Томи Макинен.

Най-напред от пилотите на Citroen завърши Крис Мийк, който се възползва от грешката на третия пилот на Toyota Есапека Лапи и излезе на 4-о място. Топ 5 допълни претендентът на Hyundai за световната титла Тиери Нювил, следван от втория пилот на Ford Елфин Еванс, който загуби битката с белгиеца за петото място в неделните отсечки.

Следващият кръг е снежното рали „Швеция” от 15 до 18 февруари.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ