www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Продава се легендарен болид на Айртон Сена

24.01.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 4939 прочитания
A+ | A-

Аукционната къща Bonhams ще предложи на търг през май болидът, с който легендата Айртон Сена спечели шестата си и последна победа в Гран при на Монако през 1993 година.

Става въпрос за McLaren МР4/8A, шаси №6 за сезон 1993, което Сена е карал в още седем състезания през годината, като първият старт за колата е Гран при на Испания в Барселона.

Последното състезание на шасито е Гран при на Италия на „Монца”, където Сена отпадна след два поредни инцидента – първо с Деймън Хил, а след това и с Мартин Брандъл. До края на 1993 година шаси №6 е използвано за резервен автомобил за последните две състезания – в Япония и Австралия, като Сена спечели и двете, което му осигури второто място в крайното класиране след Ален Прост с Williams.

Болидът е с двигател на Ford, а от Bonhams твърдят, че колата е „изключително добре запазена и е готова за излезе на пистата”.

Търгът е на 11 май в Монако, като се очаква цената на колата да е „седемцифрена”.

През ноември миналата година на търг беше продадено Ferrari-то на Михаел Шумахер, с което той спечели последната си победа в Монако през 2001 година, а цената му достигна 7,5 милиона долара. Предполага се, че колата на Сена ще бъде оценена от колекционерите по-високо.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ