www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Боб Луц: Model S ще стане колекционерска ценност след фалита на Tesla

23.01.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1950 прочитания
A+ | A-

Бившият вицепрезидент на General Motors Боб Лутц прогнозира, че Tesla Model S ще се превърне в „колекционерска ценност”, тъй като компанията на Илон Мъск ще фалира и луксозните електромобили ще се превърнат в рядкост.

Лутц редовно повтаря, че дните на Tesla са преброени, а сега намери нов начин да лансира тезата си в интервю за вестник Los Angeles Times.

„След 25 години хората ще си спомнят за Model S като първият електромобил, който е изглеждал страхотно и е бил много бърз – обясни Лутц. – И ще добавят: „Колко жалко, че Tesla фалира. Затова съветвам колекционерите да си набавят поне по един Model S преди Tesla да изчезне.”

Миналата година Лутц отново критикува Tesla, че трупа много загуби и прогнозира, че компанията едва ли ще доживее до 2019 година. Той акцентира на това, че Tesla твърде бързо харчи парите, с които разполага и определи събирането на предварителни поръчки за влекача Semi и следващото поколение на Roadster като способ за това компанията да си осигури свежо финансиране, без обаче да се занимава с банки и инвеститори.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ