www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Дакар 2018: Победа за Сайнц и Peugeot на изпроводяк

21.01.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Офроуд | Автор: Georgi Ivanov | 5952 прочитания
A+ | A-

Двукратният световен рали шампион Карлос Сайнц спечели втората си победа в рали „Дакар”, която се оказа последна за заводския тим на Peugeot, който напуска маратонската надпревара след това издание на състезанието.

Матадора спечели „Дакар” през 2010 година с Volkswagen, а в предишните три ралита като пилот на Peugeot нито веднъж не успя да завърши състезанието.

Сайнц и навигаторът му Лукас Крус се задържаха близо до групата на лидерите в началото на ралито, когато бяха тежките етапи в Перу, след което записа две много важни етапни победи – веднага преди и след почивния ден в столицата на Боливия Ла Пас.

Катастрофите на съотборниците му Себастиен Льоб и Стефан Петерханзел също помогнаха, а втората седмица на ралито за Карлос беше белязана от наказанието от 10 минути за удар с ATV пилот, което по-късно беше отменено.

В последните етапи Сайнц заложи на разумното темпо, което беше достатъчно, за да контролира хода на състезанието и да не допуска изненади.

На финала в крайното класиране втори и трети завършиха звездите на Toyota Насер Ал-Атия и Жинел Де Вилиърс, които останаха на почти 44 минути и над 1,16 часа от победителя.

Петерханзел стигна финала четвърти, след като направи още една катастрофа в петък, а още три етапа преди финала беше заявил, че няма как да стопи аванса на Сайнц от 1 час.

Топ 6 на финала допълниха полякът Якуб Пржигонски, който се класира най-напред от пилотите на Mini – на 2,45 часа от Сайнц и Халид Ал Касими с Peugeot.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ