www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Осмото поколение VW Golf идва следващото лято

20.01.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Jordan Lukanov | 3310 прочитания
A+ | A-

В завода на Фолксваген във Волфсбург се състоя среща между доставчиците на детайли и компоненти - Golf 8 Supplier Summit, за следващия Volkswagen Golf. В хода на това мероприятие представители на марката VW разкриха сроковете за излизането на конвейер на осмото поколелние "Голф".

Автомобилът ще започне да се произвежда след 75 месеца - към края на юни 2019 година. Пресслужбата на VW Group подчерта, че на събитието са присъствали 180 топ мениджъра представляващи 120 компании доставчици.

При това Volkswagen вече е успял да сключи договори с 80% от всички компании, които ще произвеждат детайли и компоненти за VW Golf 8. Разработката на новото поколение от световния бестселър ще струва на концерна 1,8 млрд евро.

"Следващият Golf ще изведе марката Volkswagen в епохата на "свързаните" коли с разширени функции за автономно шофиране. В новия "Голф" ще има повече цифрови технологии от всякога. Колата ще бъде винаги "онлайн", а цифровият кокпит и електронните асистенти ще се превърнат в пример за другите по отношение на безопасността и взаимодействие с онлайн пространството," - обяснява Карлхайнц Хел, ръководителят на подразделението за компактни модели във VW Group.

В допълнение, Volkswagen ще обърне специално внимание на показателите за емисиите CO2, така че най-вероятно ще се появят хибридни модификации в гамата. И, разбира се, напълно електрически e-Golf.Тагове: Volkswagen VW Golf производствоНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ