www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Официално: Сироткин замества Маса в Williams

16.01.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2822 прочитания
A+ | A-

Руснакът Сергей Сироткин е новият пилот на Williams за сезон 2018 във Формула 1, официално обяви днес британският тим. Сироткин се пребори с Роберт Кубица за втората кола на отбора и ще партнира на Ланс Строл.

„Ако кажа, че съм щастлив и горд, че ще карам за такъв известен тим като Williams, това ще е слабо – заяви Сироткин. – Положих огромен труд, за да стигна до титулярното място в тима и искам да благодаря на всички, които ми помогнаха.”

Сироткин се появи на радара на тимовете във Формула 1 преди 4 години, когато се появиха информации, че той може да стане титуляр в Sauber, но това така и не се случи. Все пак, през 2014 година той кара за тима в първата свободна тренировка за Гран при на Русия – първият старт в Сочи, с който страната влезе във Формула 1.

През 2016 Сироткин влезе в програмата на Renault за развитие на млади пилоти и в рамките на две години записа участие в шест свободни тренировки за тима.

През миналата година руснакът нямаше програма за цял сезон и стартира в световния шампионат за издръжливост (WEC), но през 2015 и 2016 завърши трети в крайното класиране на сериите GP2, което означаваше, че е събрал достатъчно точки, за да получи суперлиценз за Формула 1.

С наемането на Сироткин от Williams всичките 20 места на стартовата решетка във Формула 1 са вече запълнени.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ