www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Дакар 2018: Наказание за Сайнц, блъснал пилот на ATV

16.01.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Офроуд | Автор: Georgi Ivanov | 2932 прочитания
A+ | A-

Лидерът в класирането на рали „Дакар” Карлос Сайнц (Peugeot 3008 DKR Maxi) беше наказан заради инцидент в съботния етап, което му намали аванса му с 10 минути.

От Peugeot обявиха, че ще обжалват наказанието на Матадора, а то е заради катастрофа с пилот на ATV – световният шампион в крос-кънтри дисциплината Кийс Кулен. След удара Сайнц не е спрял, за да помогне на холандеца, който след това се е оплакал на организаторите.

Сайнц твърди, че „не е удрял никакви ATV-та”.

„Видях, че той ме видя, след това го видях да излиза от трасето – допълни испанецът. – Ускорих, а след това забелязах, че е загубил контрол над машината си, тъй като там имаше много кал. След това той се върна на трасето и едва успях да го избегна. Бяхме много близо, но не съм го удрял.”

Обясненията на Сайнц не му спестиха наказанието и сега авансът му пред съотборника му Стефан Петерханзел е почти 57 минути.

Шефът на Peugeot Sport Бруно Фамен обясни, че тимът ще обжалва и допълни, че ATV-то на холандеца не е пострадало и освен това той е успял да завърши на 10-ото място в следващите два етапа.

Според Фамен, ако организаторите искат да накажат Сайнц за „лошо поведение”, то е трябвало да го глобят, а не да отнемат от аванса му.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ