www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Дакар 2018: Победа и за Карлос Сайнц

12.01.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Офроуд | Автор: Georgi Ivanov | 3933 прочитания
A+ | A-

Испанската звезда на Peugeot Карлос Сайнц спечели шестия етап на рали „Дакар 2018” от Арекипа до Ла Пас (313 км) и на финала завърши с аванс от 4,06 минути пред лидера в класирането – неговият съотборник Стефан Петерханзел.

Вчера екипажите караха на 4000 метра надморска височина, като този отсечка маркира навлизането им в Боливия, а скоростното изпитание беше разделено на два участъка, като между тях организаторите бяха предвидили зона за неутрализация с дължина 238 км.

В края на първия състезателен участък с дължина 118 км Сайнц пристигна първи, с аванс от 2 минути, а преди това беше минал пръв и на трите контроли в отсечката.

Във втората част на етапа Сайнц не допусна изненади, отново налагаше темпото и удвои аванса си на финала.

Петерханзел не рискува излишно, за да атакува съотборника си и загуби малко време спрямо Карлос, като след шестия етап авансът му пред Сайнц в общото класиране е 27 минути.

Зад тях се наредиха тримата пилоти на Toyota, които заемат и позициите от трета до пета в общото класиране: Бернард тен Бринке е трети, на 1,21 часа от Петерханзел, Насер Ал-Атия е 4-и на още 4 минути по-назад, а Жинел де Вилиърс е пети, на 11 минути от катареца.

Заради лошото време етапът за мотоциклетистите беше скъсен, но въпреки това се получи оспорвана битка. За тях бяха отменени първите 119 състезателни километра и стартът им беше близо до езерото Титикака, а в следващите 194 километра се получи оспорвана борба. Отсечката беше спечелена от Антоан Мео, който записа третата си етапна победа в „Дакар” с аванс от половин минута пред Тоби Прайс и Кевин Бенавидес, които финишираха с идентично време. Това позволи на Бенавидес да излезе начело в общото класиране преди почивния ден с Ла Пас, тъй като досегашният водач Адриен ван Беверен финишира на 3,27 минути от Мео, а преди старта на отсечката авансът му пред Бенавидес беше едва 1 минута.

Бенавидес е 4-ят лидер при мотоциклетистите за шест етапа, изминали досега, а авансът му пред Ван Беверен е 1,57 минути.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ