www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

С два модела Alfa Romeo увеличи производството си с над 60%

11.01.2018 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 2461 прочитания
A+ | A-

Трите фабрики на Alfa Romeo са произвели 150 722 автомобила през миналата година, обявиха италианските медии. А благодарение на новите модели Giulia и Stelvio производството е нараснало с 62% в сравнение с 2016 година. Тези данни обаче не се потвърдени от FCA, тъй като компанията, ръководена от Серджо Маркионе не публикува такива резултати.

Но увеличението е впечатляващо, като се има предвид, че през 2016 година Alfa Romeo не успя да прескочи границата от 100 000 продадени коли и стигна до 93 117.

Въпреки ръста, в Alfa Romeo не са постигнали целите, заложени в плана на Маркионе за развитието на марката, който очакваше, че през 2017 година култовия италиански бранд ще реализира 170 000 коли.

Интересното е, че въпреки увеличението, продажбите на Alfa Romeo на ключовите за компанията пазари, са по-ниски от очакваното.

Планът на Маркионе за Alfa за 2018 е постигането на 400 000 продажби, което явно е неизпълнимо с оглед на реалните възможности на компанията в момента. Все пак, на хоризонта има модел, който може сериозно да помогне за това – голям SUV, който да е позициониран над Stelvio, но той ще се появи най-рано през 2020 година.

Тази година Alfa Romeo се завръща във Формула 1 като основен спонсор на опашкаря Sauber и „доставчик” на мотори за швейцарския тим, който ще получава ребрандирани двигатели на Ferrari.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ