www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Кросоувърът Nexo: новото водородно чудо на Hyundai (+много видео)

09.01.2018 | Авто новини: Автоновини » Изложения | Автор: | 4429 прочитания
A+ | A-

Кросоувърът Nexo: новото водородно чудо на Hyundai (+много видео)

Hyundai официално представи новия си кросоувър на водородни клетки - Hyundai Nexo. Премиерата на екологичния модел се състоя по време на изложението за потребителска електроника CES 2018 в Лас Вегас. В компанията определят Nexo като „технологичен флагман, който ще играе важна роля в плановете на Hyundai за внедравянето на 18 екологични автомобила на световните пазари до 2025 г". Продажбите му ще стартират през есента.Кросоувърът Nexo: новото водородно чудо на Hyundai (+много видео)

Кросоувърът е построен на изцяло нова платформа, която го прави по-лек, бърз и удобен от модела Tucson FCV. Габаритите на Nexo са дължина 4671 мм, широчина – 1859 мм и височина 1630 мм. Разстоянието между двете оси е 2789 мм. Екологичният всъдеход е оборудван с електрически мотор с мощност 120 киловата (163 конски сили). Агрегатът се задвижва от блока с водородните клетки, както и от 40-киловатова батерия.Кросоувърът Nexo: новото водородно чудо на Hyundai (+много видео)

Максималният пробег на Hyundai Nexo е 370 мили (около 590 километра). Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 9,5 секунди. Водородните клетки се пълнят изцяло в рамките на 5 минути. Автомобилът е оборудван с най-модерни системи за помощ на водача, включващи камери за кръгов обзор, разположени от всички страни на автомобила. Те показват картина от "мъртвите точки", която се излъчва директно на екран в салона. подобна технология има и Хонда, но не покрива изцяло автомобила.Кросоувърът Nexo: новото водородно чудо на Hyundai (+много видео)

Hyundai Nexo става първият модел на корейската марка с полуавтономно движение - Lane Following Assist. От компанията обявиха, че системата автоматично настройва кормилното управление така, че то да поддържа лентата на движение. Кросоувърът Nexo: новото водородно чудо на Hyundai (+много видео)

Колата разполага и с функцията Highway Driving Assist, използваща датчици и данни от навигацията за автоматична настройка на скоростта. В оборудването на водородния кросоувър влиза и система Remote Smart Parking Assist, помагаща паркирането на автомобила. На първо време водородният хюндай разчита на интерес от компаниите за споделено пътуване, а след това на различни големи фирми и частни клиенти.


Тагове: HyundaiNexoводородCES 2018

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ