www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Автосалон Женева 2018: Bentley представя хибридната версия на Bentayga

08.01.2018 | Авто новини: Автоновини » Изложения | Автор: Georgi Ivanov | 2126 прочитания
A+ | A-

Британският автомобилен производител Bentley потвърди, че ще представи хибридната plug-in версия на луксозния SUV Bentayga на салона в Женева през март.

Bentayga Hybrid ще е първият електрифициран модел на марката и поставя началото на серия такива возила, като още преди година от компанията обявиха, че ще предложат plug-in хибридни версии на всичките си модели.

Предполага се, че хибридната система на борда на Bentayga ще е близка до тази, която се използва при Porsche Panamera E-Hybrid, което означава 2,9-литров V6 бензинов мотор, който работи с електромотор с мощност 136 конски сили, а общата мощност на системата е 462 конски сили. Моделът на Porsche има запас от електроенергия за преход до 48 километра само на ток.

След премиерата на Bentayga през 2015 година компанията постепенно разширява моторната гама на луксозния SUV. Моделът дебютира на пазара с 12-цилиндров бензинов мотор, а в началото на миналата година в гамата беше включен и дизелов V8 агрегат. Този месец ще се появи и V8 бензинов мотор с турбо.

Продажбите на plug-in версията на Bentayga ще започнат през втората половина на годината.

Луксозният SUV бързо се наложи като най-популярният модел на Bentley – 5586 продажби през 2016 година. Марката все още не е оповестила данните за 2017 година, но за първите девет месеца общите й продажби й бяха 7498 броя, което е малко по-малко в сравнение със същия период на 2016.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ