www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Защо клиентите взимат електрически коли основно на лизинг?

05.01.2018 | Авто новини: Коментари » Коментар | Автор: Angel Sergeev | 11321 прочитания
A+ | A-

Лизингът е все по-популярно средство за сдобиване с нов автомобил, като причината за това съвсем не е случайна. В наши дни, колите са едни от най-скъпите вещи, които домакинствата купуват изобщо и даването на цялата сума накуп е почти невъзможно упражнение за голяма част от семействата.

Интересен факт е, че явлението лизинг е още по-известно сред клиентите на електрически автомобили, като и тук причината е съвсем логична. Най-грубо казано, феновете на електромобилите са доста подобни на хората, които страстно харесват телефоните iPhone, например, или високите технологии като цяло. Тук говорим не просто за придобиване на добър продукт, а за непрестанно чакане на по-нова версия, с която той да бъде заменен.

В този ред на мисли, всеки нов електрически модел е нещо като нова версия на смартфона - чака се дълго, предлага малко повече от предшественика си и струва доста. А радостта е кратка - докато не излезе следващата версия или поколение.

С други думи, лизингът дава възможност на клиентите да не придобиват напълно собствеността върху даден електрически автомобил, тъй като през това време на пазара ще се появи ново и по-добро предложение. Инвестираните до момента пари се вливат в следващ лизинг и така цикълът се повтаря.

За да разберете още по-добре идеята, само си представете следното - как ли се чувства в момента собственик на първо поколение Nissan Leaf или Chevrolet Volt при положение, че на пазара вече са далеч по-добри предложения като BMW i3, Tesla Model 3 и Chevrolet Bolt? Имайки предвид сумата, с която се е изръсил преди само няколко години въпросният човек, надали в момента е особено щастлив.

Освен това, не бива да се пренебрегва въпросът с надеждността на електромобилите. Те са относително ново явление и за тях все още няма достатъчно събрана информация - колко години ще издържат батериите на различните модели, кои шасита са по-здрави, лови ли ги ръжда и т.н. Тагове: електромобилНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "