www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Бърни: Ferrari може да оцелее без Формула 1, но Формула 1 не може без Ferrari

05.01.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1567 прочитания
A+ | A-

На 23 януари ще се навърши една година откакто Чейс Кери пое поста на Бърни Екълстоун начело на Формула 1, а през тези 12 месеца британецът се постара да присъства сериозно в медиите, като изказванията му винаги са насочени срещу новите собственици Liberty Media. Да го кажем така, Бърни не крие, че не споделя идеите на новите собственици за развитието на световния шампионат.

Сега дойде ред на коментарите на Екълстоун за това колко са сериозни заплахите на Ferrari да напусне Формула 1, отправени наскоро от Серджо Маркионе, като огромната част от анализаторите смятат, че италианците не могат да си позволят такова действие.

Бърни обаче смята, че Маркионе е способен да извади Скудерията от световния шампионат.

„Ако тази заплаха беше дошла от Лука ди Монтедземоло, не бих я приел сериозно – призна Екълстоун. – Формула 1 беше животът на Лука, когато той ръководеше Ferrari, но Серджо може да живее без Формула 1. Той се вълнува единствено от бизнеса.

„Най-важното нещо за Маркионе е, че той може да предложи на акционерите добър бизнес резултат. Ако Маркионе не одобри пътят на развитие на Формула 1, то той ще спре Ferrari от участие. Опасявам се, че Ferrari може да живее без Формула 1, но Формула 1 не може без Ferrari.”

Бърни обаче удобно пропуска аргументите на много анализатори, които са на мнение, че на практика Скудерията няма с какво да замести Формула 1 и ако напусне световния шампионат, това ще нанесе невероятно тежък удар по репутацията на италианската компания, която ще се превърне в един от много производители на спортни автомобили.

87-годишният Екълстоун допълни, че все още гледа всички състезания по телевизията.

„Сега гледам състезания по-спокойно, тъй като вече не съм ангажиран с шампионата – обясни бившият бос на Формула 1. – И сега вижвам неща, които аз никога не бих направил или пък щях да ги направя по-добре. Вече не ходя на състезания, защото имам усещането, че моите наследници в спорта вече не искат да ме виждат по пистите.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ