www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

VW и Hyundai пускат автономни таксита до 2021 година

05.01.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2136 прочитания
A+ | A-

VW и Hyundai пускат автономни таксита до 2021 година

Volkswagen и Hyundai обявиха тази седмица, че ще си партнират с компанията за технологии за автономно придвижване Aurora, като плановете на автомобилните производители са да лансират автономни таксита до 2021 година.

Германският гигант иска да изведе на пътя автономни автомобили в пет града в световен мащаб, а от Hyundai уточниха, че става въпрос за „търговска операция”, като отново в основата ще е таксиметрова услуга.

Тези планове, както и извършването на превози в големите градове, се превръщат в обща черта на големите автомобилни производители. Ford си постави същия срок – до 2021 година, за да лансира автономни таксита, като по такъв план се работи и в GM, но пък там искат да са готови дори по-рано със своята версия на автономни таксита.

Всъщност, лансирането на големи флоти таксиметрови автомобили, осигурени от производителите, ще се окаже най-удачният начин за популяризиране на автономното придвижване. Най-малкото защото в обозримо бъдеще тези коли ще са недостъпни като цена за индивидуалните клиенти.

Освен това, повече или по-малко, таксиметровите услуги предлагат възможност софтуеърът, който ще ръководи автономния автомобил да работи с готови маршрути или такива, които могат да се конфигурират по зададен модел. Отделно пък наличието на много автономни автомобили в големите градове ще намали желанието на много хора да притежават собствена кола.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ