www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Пазарът в Германия порасна с почти 3% през 2017-а

04.01.2018 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 978 прочитания
A+ | A-

Пазарът в Германия порасна с почти 3% през 2017-а

Пазарът на нови автомобили в Германия нарасна с 2,7% през 2017 година и продажбите достигнаха 3,44 милиона бройки. Анализаторите обаче обръщат внимание на спада на продажби на дизелови модели, като купувачите се отказват от тях заради възможността все повече градове да въведат ограничения за достъп на дизелови коли.

Германия е най-големият и най-важен автомобилен пазар в Европа и случващото се на него често подсказва какво да очакваме от развитието на автомобилната индустрия на Стария континент.

В момента натискът в битката срещу замърсяването от дизеловите автомобили в Германия се усилва. Десетки градове, включително Мюнхен и Щутгарт, където са централите на BMW и Mercedes, могат да бъдат санкционирани, тъй като са позволили нивата на азотни двуокиси да надхвърлят лимитите, въведени от Европейския съюз през 2010 година.

Спадът на продажбите на дизели в Германия за миналата година е 13% - до 1,34 милиона броя. Тези данни обаче все още не са официални, като по-късно днес се очаква да се появи и официалната статистика.

През декември продажбите на нови коли в Германия са паднали с 1% до 254 000 броя заради по-малкото работни дни в сравнение с декември 2016. За декември спад отчетоха и пазарите в Италия и Франция, където продажбите се свиха с 3,2 и 0,5 процента.

Във Франция за първи път от 2000 година насам продажбите на дизели паднаха под 50% от пазара на нови коли.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ