www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Днес Михаел Шумахер навършва 49 години

03.01.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 7574 прочитания
A+ | A-

Години наред 3 януари беше много специална дата за света на Формула 1 – на този ден е роден най-успешният пилот в историята на спорта Михаел Шумахер. Германецът, който създаде съвременния мит за Ferrari, спечели 7 световни титли, 5 от които поредни и 91 състезания.

Но от 3 януари 2014 година тази дата носи съвсем друг смисъл – това беше първият рожден на Михаел след ски инцидента на 29 декември 2013 година и феновете на германеца го отбелязаха пред френската болница, в която той вече беше в кома.

За изминалите 4 години от това падане научихме твърде малко за състоянието на Шумахер, който претърпя няколко животоспасяващи операции, той беше преместен за възстановяване в дома му в Швейцария, а междувременно беше откраднато медицинското му досие, като и до днес има папараци, които предлагат снимки на пилота срещу 1 милион евро. Никой обаче не смее да ги купи, тъй като мениджърът на Михаел Сабине Кем и съпругата му Корина заплашиха всички медии в Европа, че ще ги „съдят до фалит”, ако някой посмее да наруши правата на Шумахер.

През миналата година адвокатът на Михаел потвърди, че той не може да вдига ръцете си, както се твърдеше по-рано, а в края на 2017 от семейството му официално заявиха, че той се възстановява, но този процес върви по-бавно от очакваното.

Естествено, никой не коментира твърденията, че Михаел е загубил поне 30% от теглото си и в момента е бледа сянка на здравия и жизнен пилот, когото помнят феновете на Ferrari.

На няколко пъти семейството му опровергава слуховете, че Шумахер е починал, което все още дава надежди на милиони почитатели на германеца, че един ден отново ще го видят.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ