www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

LG и Here работят заедно за безпилотно шофиране

02.01.2018 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Jordan Lukanov | 996 прочитания
A+ | A-

Днес все повече технологични компании в една или друга форма заявяват принос в засега все още зараждащия се пазар на самоуправляеми автомобили. При това много от тях разчитат на решения, които занапред ще позволяват на колите да обменят помежду си различна важна информация.

Към края на миналата година LG и HERE Technologies (бивше картографическо подразделение на Noakia) обявиха сътрудничество, целта на което е създаване на "телематични решения от следващо поколение" за автономен транспорт. Компаниите възнамеряват на да предложат на автомобилните производители иновативно устройство за връзка, което ще позволи на колите да "общуват": да обменят най-разнообразна информация за направлението и скоростта на движението, ситуацията на пътя и т.н.

Всичко това се очаква да доведе до намаляване на броя на пътно-транспортните произшествия, трафика и повишаване на общата безопасност по пътищата. Разработката ще съчетава разработките на LG в областта на телематиката, както геолокационните и картографически постижения на Here.

Това не е първия опит на LG да покаже възможностите си на пазара за самоуправляяеми автомобили. Още през 2014 г. южнокорейският производител обедини сили с Mercedes за раработка на автоматична система за спиране. Освен това, LG сега доставя акумулатори и прочие компоненти за автомобили.Тагове: LG Here автономно. без пилот шофиранеНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ