www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

CES 2018: Magna показва елсистема etelligentDrive, тествана в Tesla Model S (видео)

03.01.2018 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Jordan Lukanov | 2337 прочитания
A+ | A-

Magna - един от най-големите световни доставчици на компоненти за автомобилната промишленост, ще демонстрира на предстоящото изложение за потребителска електроника в Лас Вегас CES 2018 прототипа e1. Той е изготвен върху базата на елмобила Tesla Model S.

Специалистите на компанията смятат, че могат да направят по-ефективна задвижваща система и затова са променили заводските компоненти в творението на Илон Мъск със собствената система etelligent Drive. Тя се състои от два компактни блока, разположени върху предната и задната ос на автомобила, съответно.

Всеки от тези модули съдържа елмотор(и), инвертор и редуктор, което улеснява монтажа на автомобила и икономисва пространство. В прототипа Magna e1 използва блок с един електрически двигател върху предната ос и с два елмотора на задната, което позволява разделно да се управляват задните колела. Всеки от двигателите в etelligentDrive притежава мощност 190 к.с. (140 кВт), което позволява на елмобила обща мощ от 570 к.с. (420 кВт).Тагове: CES Magna елсистема тест Tesla Model S видеоНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ