www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

И в Mercedes искат Б-отбор във Формула 1?

02.01.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1422 прочитания
A+ | A-

Световните шампиони при конструкторите и пилотите във Формула 1 Mercedes също може да потърсят втори отбори, който да им е партньор в шампионата. Със сигурност, желаещи да са Б-отбор на Mercedes няма да липсват, с оглед на силното представяне на тима, воден от Тото Волф в последните 4 години.

В момента Red Bull има Toro Rosso, а Ferrari поддържа близки отношения с Haas и Sauber, като швейцарският тим вече е със статут на Б-тим, особено след влизането на Alfa Romeo като негов спонсор.

Б-отборите в съвременната Формула 1 работят в тясно техническо сътрудничество с големите тимове, получават от тях двигатели, трансмисии и други технически компоненти, а освен това използват младите пилоти и протежетата на големите отбори.

И още нещо – когато два или повече отбора работят заедно по едни и същи задачи, особено в области, където има ограничения – като използването на аеродинамичните тунели, те обикновено по-бързо стигат до правилните решения.

„Президентът на Ferrari Серджо Маркионе и шефът на тима Маурицио Аривабене постъпиха много далновидно – обясни Тото Волф. – Сътрудничеството с Haas F1 помогна както на тях, така и на американците. По отношение на Sauber във Ferrari също работят с мисъл за бъдещето, като начело на швейцарския тим е Фредерик Васьор, който познава отлично нашия бизнес. Този съюз може да е потенциално опасен за нас.

„Ние също разглеждаме подобен модел на взаимодействие, но няма да е лесно. Сътрудничеството с друг отбор трябва да работи така, че да не пречи на собствените ни интереси. Все още обаче няма нищо решено.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ