www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Mercedes: Искахме да даваме мотори на McLaren

29.12.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1923 прочитания
A+ | A-

Шефът на тима на Mercedes във Формула 1 Тото Волф опроверга едно от най-популярните схващания в световния шампионат и обясни, че световните шампиони всъщност са имали желание да доставят мотори на McLaren. Раздялата на британския тим с Honda се оказа една от големите теми на сезон 2017 във Формула 1 и дойде след три безплодни години за двете страни, като японците се провалиха при завръщането си в надпреварата.

В един момент тази година шефът на McLaren Зак Браун обяви, че преговаря с всички доставчици на мотори, но дълго време се смяташе, че Ferrari и Mercedes не искат да работя с McLaren, тъй като се опасяват, че ще бъдат победени от клиента си.

„Ние искахме да доставяме мотори на McLaren – обясни Волф пред тв канала ESPN. – Проблемът беше, че тяхното решение и раздялата им с Honda се проточи твърде дълго и ние не разполагахме с възможност чисто физически да създадем двигатели и за тях за сезон 2018. Просто всичко се случи твърде късно.

„Но във Формула 1 не могат да се изключва нито един възможен вариант, така че в бъдеще може отново да работим с McLaren.”

В крайна сметка британският тим ще получава двигатели Renault, а с Honda ще работи вторият тим на Red Bull – Toro Rosso, който пък даде под наем Карлос Сайнц на Renault.

Волф също така откровено обясни и защо от Mercedes не са искали да работят с Red Bull, когато бившите световни шампиони решиха да се разделят с Renault и през 2015 година тръгнаха да си търсят нов доставчик на мотори, но не успяха да си намерят. Оплакванията на Red Bull от моторите на Renault продължават и до днес.

„Във Формула 1, като навсякъде в живота, най-важни са компромисите и това, че трябва да признаеш силните и слабите страни на партньора си, за да може двамата да си помагате – започна отдалеч Волф. – В Mercedes ние вярваме в това и това ни помогна да постигнем големи успехи в последните няколко години. Уважението е супер важна част от нещата, които са важни за нас и затова сме избрали според него партньорите, с които работим.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ