www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Отцепници от Faraday Future правят електромобил

27.12.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1392 прочитания
A+ | A-

Без съмнение Faraday Future е №1 по проблеми сред производителите на електромобили с големи амбиции и сериозни финанси. Въпреки, че по отношение на финансите Faraday Future започна сериозно да изостава, а това рязко увеличи проблемите на компанията и доведе до напускането на ключови фигури.

Сега няколко от бившите шефовете на компанията основаха стартъпа Evelozcity, като целта на новата фирма е „да измени начина по който се придвижва светът”. Както виждате, големите амбиции не са останали във Faraday Future, хората си ги носят със себе си.

Evelozcity планира производството на електромобили, а сред основателите й са бившият финансов директор на Faraday Future Щефан Краузе и бившият технически директор на марката Улрих Кранц. Преди това и двамата работеха в BMW, а скоро се очаква в новата компания да дойдат още кадри на Faraday Future.

Предполага се, че повече информация за първия модел на новата фирма ще бъде представена по време на изложението CES през януари в Лас Вегас.

Faraday Future беше създадена с китайски капитали, идващи от бизнесмена Жиа Йетинг, но проблеми с другите му компании доведоха до сериозни проблеми за производителя на електромобили. Все пак, компанията представи през януари електрическия кросоувър FF 91 с мощност 1050 конски сили и пробег до 700 км с едно зареждане.

През август компанията нае бившия завод на Pirelli в Калифорния, като за началото на следващата година фабриката трябва да бъде преустроена и модернизирана за производство на автомобили.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ