www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Лауда: Доктор Марко плати твърде много на Верстапен

22.12.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2412 прочитания
A+ | A-

Новият договор на Макс Верстапен с Red Bull беше една от големите новини този сезон във Формула 1, като младият холандец преподписа с бившите световни шампиони до края на 2020 година. Първоначално се очакваше, че новият му контракт ще е до края на 2019, но след това се заговори, че срокът му е бил удължен заради сериозния интерес на Mercedes към Макс.

Сега неизпълнителният директор на Mercedes Ники Лауда заяви, че такъв интерес няма, че никой от Mercedes не е говорил с Макс, както и че съветникът на Red Bull доктор Хелмут Марко е щял да си спести сериозна сума пари по договора на пилота, ако първо се е обадил на Ники.

Договорът на Макс с Red Bull стана факт преди състезанието в Остин, а слуховете за контакт с Mercedes се увеличиха, след като Йос Верстапен, бащата на Макс, беше „заловен” в разговор с Тото Волф, шефът на Mercedes, на „Монца”. При това в моторхоума на Mercedes. По-късно стана ясно, че двамата са си говорили на съвсем други теми и изобщо не са обсъждали Формула 1, още по-малко пък бъдещето на Макс.

Според различни източници, в Mercedes никога не са обмисляли сериозно да наемат Макс, тъй като двамата с Люис Хамилтън биха били взривоопасна комбинация като съотборници.

„Никога не сме предлагали на Макс договор”, заяви Лауда в предаване на телевизия Servus, където гостува заедно с доктор Марко.

„Официално е така, да”, допълни през смях Хелмут.

„Поддържам добри отношения с Хелмут – продължи Лауда. – Обикновено пътуваме с един самолет по състезанията. Но когато той се захване за нещо, когато реши, че някой ще му отмъкне нещо, както в случая с Макс, той веднага осигурява нов договор. В Остин Хелмут отиде да преговаря с Йос и веднага подписаха нов договор.”

След това Ники се обърна към доктор Марко: „Казвам ти, ако двамата бяхме говорили по тази тема по-рано, това щеше да ти спести пари по договора на Макс. Ние никога не сме говорили с него за пари.”

„Да кажем, че е станало така: не е имало оферта – отговори доктор Марко. – Благодаря. Благодаря, че се опитваш да ми помогнеш да спестя пари. Ние няма да ти помагаме. Вие нямате алтернатива на Хамилтън. Трябва да му плащате каквото си поиска.”

„Добре, нямам възражения”, отговори Лауда.

После доктор Марко обясни, че Макс е подписал новия си договор, след като е бил запознат с плановете на Red Bull във Формула 1 в близко бъдеще. Тимът му е гарантирал, че най-важните фигури за доброто му представяне остават в отбора поне до края на десетилетието, освен това в Red Bull са се сдобили с алтернатива на моторите на Renault. Става въпрос за Honda, но тук наистина ще трябва да се почака повече за добри резултати.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ