www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

MINI въвежда автоматик с два съединителя

20.12.2017 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Angel Sergeev | 1612 прочитания
A+ | A-

MINI обяви, че от догодина клиентите на марката в Европа ще могат да поръчват част от нейните модели със съвременен автоматик с два съединителя. 

Механизмът ще бъде достъпен за 3- и 5-вратите версии на стандартния модел, както и за кабриолета, като производството им ще започне от март следващата година.

Тези автомобили ще получат и нов скоростен лост, като неговото движение и смяна на дирекцията ще наподобява това на моделите на BMW. Паркинг функцията ще се активира от бутон на върха на лоста.

Автоматичната кутия разполага със седем предавки и ще използва информация от навигационната система на колата, ако тя разполага с такава. На базата на тази информация, механизмът ще определя по-точно кога да превключва скоростите.

Освен това, различни датчици за движение ще определят момента, в който двигателя да се изключи с цел пестене на гориво преди светофар, например.

На този етап подобрението ще бъде достъпно само за моделите на марката в Европа, като все още не е взето решение по отношение на останалите пазараи.Тагове: miniНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ