www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

NIO ES8 - електрически съперник на Tesla Model X от Китай

19.12.2017 | Авто новини: Автоновини » Екология | Автор: Angel Sergeev | 1531 прочитания
A+ | A-

На бял свят се появи поредния нов електрически кросоувър, който ще се опита да отхапе от пазарния дял на Tesla Model X. Става дума за китайското творение NIO ES8.

Това е класически по форма кросоувър, който разполага с изцяло електрическо задвижване, захранвано от батерии. По официални данни, максималният пробег с едно зареждане на батериите ще бъде около 350 км по цикъла NDEC, но в реални условия това означава малко под 300 км.

На помощ след свършването на относително малкия заряд на батерията идва идеята за директна смяна с предварително зареден акумулатор. NIO възнамерява да има над 1000 станции, в които ще могат да се сменят изтощените батерии с вече подготвени такива.

Другата възможност за зареждане е доста интересна и касае относно градските среди - мобилни станции ще обхождат колите с изтощени батерии и ще им дават заряд за около 100 километра в рамките на само 10 минути.

Все още не се знае каква ще бъде цената на електрическото возило, но се говори, че на пазара в САЩ то ще се предлага срещу приблизително 42 000 долара.

Засега няма информация и кога точно ще видим ES8 във финална серийна форма, нито кога возилото ще се качи на поточната линия.Тагове: nioНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ