www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Състезанията с Tesla Model S P100D стартират догодина

18.12.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 1066 прочитания
A+ | A-

Още по темата

Световният шампионат с електрически болиди Формула Е вече навлезе в четвъртия си сезон и се радва на огромен интерес от страна на автомобилните производители, които един след друг влизат в надпреварата със свои заводски отбори.

Още миналата година стана ясно, че ще има и пистова надпревара с туристически автомобили на ток – Electric GT, като пилотите ще карат подготвени за състезания Tesla Model S EGT P100D. Състезанията трябваше да стартират през ноември, но началото на шампионата беше отложено за средата на следващата година, тъй като надпреварата все още не е одобрена от ФИА, а явно и набирането на участници върви по-трудно от очакваното.

Досега има един потвърден отбор – SPV Racing, който участва в клас LMP3 в европейските серии Льо Ман ще получи първия си състезателен автомобил Model S преди края на годината, а тимът обяви, че ще участва с две коли и има „дългогодишна програма” в новия шампионат.

Главният изпълнителен директор на шампионата Марк Гемъл вече обяви, че преговаря активно с известни пилоти, които да се включат в надпреварата и спомена имената на шампиона във Формула Е Лукас ди Граси и на бившия пилот от Формула 1 Хайнц-Харалд Френцен.

Предполага се, че в момента, в който Electric GT получи одобрение от ФИА и си гарантира телевизионно излъчване, бройката тимове рязко ще нарасне, като се очаква пред първия сезон на старт да застанат поне 20 коли.

Още по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ