www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Михаел Шумахер остава сред най-богатите спортисти

18.12.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 6675 прочитания
A+ | A-

7-кратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер все още се възстановява от операциите, които претърпя след тежкото падане на ски в края на 2013 година. След инцидента германецът прекара половин година в кома, лекарите му направиха няколко животоспасяващи операции, като в началото ставаше въпрос за намаляване на напрежението върху мозъка му, а от известно време насам Шумахер се възстановява в дома си край Женевското езеро.

Съпругата му Корина и мениджърът му Сабине Кем са наложили строго ембарго на информацията за Михаел, като наскоро случайно стана ясно, че новините за бързото възстановяване на пилота са били по-скоро оптимистично оплакване. Един от адвокатите на Михаел призна в съда, че той все още не може да движи ръцете си, а няма потвърждение, че той е започнал отново да говори по малко.

Но Михаел остава сред най-богатите спортисти в света след изключително успешните сезони във Формула 1, които той спечели 7 световни титли.

Класацията на списание Forbes му отрежда пето място със състояние, оценено на 1 милиард долара. Данните са към 1 юни 2017 година.

Номер 1 е баскетболната легенда Майкъл Джордан с 1,85 милиарда долара, следван от трима голфъри: Тайгър Уудс (1,7 милиарда долара), Арнолд Палмър (1,4 милиарда долара) и Джек Никлаус (1,2 милиарда долара).

В Топ 25 намира място само още един автомобилен пилот – 4-кратният шампион в NASCAR Джеф Гордън, който вече се изявява като тв коментатор, като неговите 525 милиона долара му отреждат едва 18-ото място.

При оформянето на класацията във Forbes са отчели приходите на спортистите от заплати, наградни фондове, бонуси и реклами, както и доходите от продажба на артикули и хонорари, получени за автобиографиите за звездите.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ