www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Williams ще обяви новия си пилот през януари

16.12.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2131 прочитания
A+ | A-

Williams планира да обяви през януари новия си пилот, който ще партнира на Ланс Строл през сезон 2018 във Формула 1. Информацията все още не е официално потвърдена от британския тим, откъдето изтече информация, че фаворит за мястото е руснакът Сергей Сироткин, който е успял да изпревари смятания за фаворит Роберт Кубица.

Двамата караха на тестовете на Pirelli в Абу Даби след края на сезона и се борят за мястото на Фелипе Маса, който сложи край на кариерата си.

Претенденти за мястото на бразилеца бяха още Даниил Квят, Пол ди Реста и Паскал Верлайн, но се смята, че техните шансове да доста по-малки.

До тестовете в Абу Даби Кубица беше лидер сред претендентите, но пилотирането на руснака се оказа решаващо, а заедно с това се очаква, че той ще осигури още 15 милиона лири към бюджета на тима за следващия сезон.

През цялото време обаче от тима обясняват, че решението им ще бъде основано само на представянето на пилотите на пистата, на скоростта и постоянството им, както и на информацията, която те осигуряват на инженерите.

Според друга непотвърдена информация договорът със Сироткин е почти готов, като остават да се уточнят само дребни подробности, преди той да бъде обявен официално.
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ