www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Suzuki може да купува батерии от съюза Toyota-Panasonic

14.12.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 3204 прочитания
A+ | A-

Президентът на Suzuki Motor Тошихиро Сузуки обяви, че компанията няма да се включи в съюза на Toyota и Panasonic, които обединиха сили за развитието на батерии за електромобили, но може да купува от тях готови батерии.

Новината за евентуалния съюз на Toyota с Panasonic е от вчера, като автомобилната компания обясни, че така ще се стигне по-лесно и бързо до изпълнение на целта половината продажби на автомобили в световен мащаб през 2030 година да се падат на хибридите и електромобилите.

„Няма възможност, няма вариант за съвместна работа по проекта на Toyota и Panasonic, това трябва да е ясно отсега – обясни Сузуки. – Но нищо не ни пречи да станем клиенти на този съюз, когато той е готов да предлага продукцията си на пазара.”

Част от споразумението между двата гиганта включва и съвместно изграждане на модел за продажба на електромобили в Индия.

Автомобилните производители от цял свят се надпреварват да лансират колкото се може повече електромобили, тъй като регулациите за нивата на вредните емисии постоянно се затягат. А съюзите между различни компании ще се случват все по-често, тъй като разходите за развитието на новите технологии са твърде големи.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ