www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ето ги победителите в Hyundai Racing Trophy за сезон 2017

14.12.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Kiril Stoykov | 3407 прочитания
A+ | A-

На бляскава церемония, организирана от спортната платформа, бяха отличени екипажите на единствения едномарков шампионат в България. В елегантната обстановка на шоурума на Hyundai и сред представители на официалните институции, експерти и журналисти от автомобилния бранш специални купи получиха трите екипажа, които взеха златото, среброто и бронза за общо шестте състезания през изминалата година. Благодарение на натрупания опит на екипа за първа година тандемите могат да се похвалят и с първите три места в клас RC5 на Националния рали шампионат. Освен това тимът спечели първо място в отборното класиране, Симеонов взе купата „Тодор Славов“ за млади пилоти, а Виктория Гъркова е победител в генералното класиране при жените за 2017-а.

За успешното си представяне и забележителните си постижения през третия сезон на шампионата първа награда получиха победителите в надпреварата Симеон Симеонов/Йордан Йорданов, които бяха лидери във всички стартове от Hyundai Racing Trophy. Отличията за второто място заслужено отидоха при дуото Денис Станчовски/Младен Карчев, а третата награда взе женският тандем Виктория Гъркова/Велислава Павлова.

Освен сплотения и високо професионален екип на Hyundai Racing Trophy спортното събитие уважиха и Анатоли Илиев – член на Комисия за децата, младежта, спорта и туризма и организационен секретар на фондация „София – Европейска столица на спорта“, Емил Панчев – председател на СБА, Санг Хюн Парк, представител на южнокорейското правителство и на Световната федерация по таекуондо, заместник-ректорът на НСА – проф. д-р Кирил Андонов, Нордин Мокрани – изпълнителен директор на „Тотал“ България. Към тях се присъединиха и домакините Савина Константинова – изпълнителен директор на „Индустриал комерс“, Стефан Митов – национален директор „Продажби” в „Индустриал комерс“, Георги Гвоздейков – мениджър на Hyundai Racing Trophy, треньорът на отбора – Петър Гьошев и Тодор Христов, мениджър на Hyundai Off-road Racing Team.

„Фактът, че София ще бъде Европейска столица на спорта през 2018 г. напълно съвпада с идеите на този шампионат и той оказва неоценима помощ това да бъде възможно. Така че имам удоволствието от името на г-жа Фандъкова да поздравя организаторите – г-н Митов, неговия екип и всички, които работят за това проектът Hyundai Racing Trophy да бъде осъществен.” С тези думи поздрави присъстващите Анатоли Илиев. Той допълни, че с колегите му използват автомобилите на Hyundai и те са истински надеждно превозно средство.

Към думите му се присъедини и Емил Панчев, който обясни, че пътната помощ на СБА обслужва и Hyundai, но почти нямат работа, което доказва надеждността на автомобилите. „Искам да ви поздравя за този формат, защото това, което правите е изключително важно за спорта в България и за развитието на младите хора“, каза още той.

„Спортната платформа бележи успех трета поредна година и е доказателство за това, което Hyundai се стреми да постига – разработване на качествени и издръжливи автомобили, внедряване на нови технологии, постигане на отлично представяне на колите както в града, така и в офроуд среда и в непредвидими условия.“ Това заяви Савина Константинова – изпълнителен директор на „Индустриал комерс“. Тя допълни, че е горда с постиженията на състезателната платформа и с признанието от представители на Hyundai Motorsport, Hyundai Motor Company, FIA, както и международни мениджъри на компании в областта на автомобилите, автомобилни масла и горива, лизингови компании и др.

Едномарковият шампионат достигна до по-голяма аудитория през изминалия сезон и се наложи като успешен спортен формат. Несъмнен принос за това имат и новата технологична еволюция на състезателния автомобил Hyundai i20 Coupe R с нова трансмисия с късо главно предаване, правозъба скоростна кутия Dog Box. Важен фактор са и състезанията в чужбина, броят на екипажите в шампионата и не на последно място – отборният дух на всички, които стоят зад проекта и допринасят със своите отдаденост и професионализъм, категорични са организаторите.

Треньорът на отбора Петър Гьошев изказа задоволство от представянето на младите пилоти. „Денис ни изненада много приятно със смелото си и правилно каране. Искам да припомня, че той тази година дебютира и е само на 16 години. На толкова беше и Симеон, когато започна при нас преди три години и ето, че има шест от шест победи и първото място в клас RC5“, обясни той. Наставникът отбеляза и качествата на Виктория Гъркова, която стана шампион при жените в Националния рали шампионат.

Специални отличия бяха връчени и на Цветомир Иванчев и Ивайло Николов от Hyundai off-road racing team. Te станаха вицешампиони в Източноевропейския офроуд шампионат.

 Тагове: HyundaiRacingTrophy2017Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ