www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Класически балет в кино "Арена" на 28, 30 декември и 1 януари

09.12.2017 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 3705 прочитания
A+ | A-

И тази година кино верига "Арена" излъчва прожекции на спектакли от сезон 2017/18 на Кралска опера Лондон ексклузивно в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Смолян. По време на Коледно-новогодишните празници ще бъде представен вълшебния балет на Питър Райт "Лешникотрошачката". Прожекциите са на 28 декември от 19:00 часа, 30 декември от 18:00 часа и на 1 януари от 16:00 часа. Времетраене - 150 мин. с един антракт.

Билети вече се продават на касите в кината Арена, както и директно през сайта на веригата. Всеки гост на прожекциите от сезона на Кралската опера в Лондон получава комплимент от Кино Арена – малка бутилка вино и шоколадови лакомства за пълно удоволствие от преживяването на класическите шедьоври от сцената на Ковънт Гардън.

Малката Клара се прокрадва по стълбите в коледната нощ, за да си поиграе с любимия си подарък – куклата Лешникотрошачка, когато тайнственият магьосник Дроселмайер я изпраща на вълшебно приключение. След като побеждават Цар Плъх, Клара и Лешникотрошачката се отправят към Царството на насладите, където Фея Драже ги посреща с изобилие от прекрасни танци. Когато се завръща вкъщи, Клара разбира, че е сънувала. Но не изглежда ли племенникът на Дроселмайер смътно познат?

Почти съвършената постановка на Питър Райт за Кралския балет се смята за една от най-качествените и завладяващи интерпретации на Лешникотрошачката. Със своето празнично настроение, танцуващи снежинки и вълшебна музика, версията на Лев Иванов от 1892 год. се е превърнала в съвършеното коледно забавление, а завладяващата партитура на Чайковки се нарежда сред най-популярната балетна музика в света.

Създаден по мотиви от разказа на Е.Т.А. Хофман, балетът започва с живописно коледно прзненство, пищно пресъздадено с викторианските декори на Джулия Травелян Оман. Хореографията на Питър Райт изобретателно използва елементи от оригиналния балет на Пьотър Илич Чайковски, включително неописуемото pas de deux на Фея Драже и нейният Принц. Като набляга на взаимоотношенията между Клара и Лешникотрошачката, тази постановка поставя историята в контекста на първата любов.Тагове: балет кино АренаНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ