www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Министър Цветанов пожела на децата весело и безопасно лято

02.06.2011 | Авто новини: Катастрофи » Акции | Автор: | 1280 прочитания
A+ | A-

Заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова и евродепут Илиана Иванова откриха шоу, посветен на безопасността на децата и техния международен празник

За поредна година по случай Международния ден на детето – 1-ви юни, Министерството на вътрешните работи, Столична община и Българската мотоциклетна общност организират детски празник. Към инициативата се приобщиха район “Витоша” и уеб порталa moto.bg.  С пожелание за много щастливо лято и игри, министър Цветанов поздрави децата. Той изрази задоволство от провежданата трайна политика на столичната община за възраждането на кътчета за деца, където те могат да играят на воля и безопасно. Министър Цветанов се обърна и към родителите и напомни, че малчуганите са най-застрашени на пътя и затова наша грижа е от малки да ги приучим с основните правила на движение и различните ситуации, в които могат да изпаднат когато са на пътното платно.
По време на празника малките участници се включиха в състезания и викторини, рисуваха на открито, танцуваха и пяха. В програмата имаше турнир по многобой, уличен баскетбол, скейтборд и велосипедни демонстрации, музикално парти. Много емоции предизвика и специалното шоу - представяне на специализирани превозни средства на полицията, противопожарната и гражданска защита, на бърза помощ . Децата с интерес изучаваха колите им, както и начина на работа с тях.
В средата на месец юни започва и първата българска кампания по повод десетилетието обявено от ООН за пътна безопасност. Кампанията "Всички ние на пътя - звездата на пътя си ти", организирана от евродепутата Илиана Иванова (ЕНП/ГЕРБ) и под патронажа на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов ще продължи шест месеца. Целта е да се обхване широк кръг от участници и партньори. Първите посланици на кампанията са спортната звезда Стефка Костадинова, телевизионната водеща от TV7 Миа Сантова, водещият на "Стани богат" Ники Кънчев и популярната поп изпълнителка Галя. Кампанията ще организира и специални обучителни сесии за деца и за тяхната безопасност по пътищата.Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ