www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Недостиг на батерии проваля производството на Tesla Model 3

11.12.2017 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Kiril Stoykov | 7879 прочитания
A+ | A-

Поради голямото търсене на струващия 35 000 долара Tesla Model 3 производството на електрическата кола е засегнато от недостатъчния глобален пазар на батерии. С това оправдават от компанията, собственост на ексцентричния милиардер Илън Мъск, огромното забяване на доставките към хилядите си клиенти.

Има голям недостиг на акумулатори, защото Тесла е взела почти всички батерии от Panasonic и вече молят за батерии компаниите Samsung, LG и Murati. Тези три фирми обаче не могат да отговорят на търсенето. Ситуацията е такава, че много компании ще доставят батериите си едва в средата на 2018 г.

Според съобщения в интернет мрежата Reddit от Tesla най-сетне са започнали да се свързват с редовите си клиенти по отношение на доставката на техните предплатени автомобили. Потребителят ry8 публикува в мрежата, че е получил имейл потвърждение от Tesla, че неговият Модел 3 ще бъде доставен в понеделник, 11 декември. Той също така съобщава, че е бил издаден VIN (идентификационен номер на превозното средство) 2079, което означава, че досега са били сглобени малко над 2000 електрически коли от Model 3.Тагове: TeslaModel 3Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ