www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Рикардо е шампионът по изпреварвания във Формула 1

06.12.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2046 прочитания
A+ | A-

Австралийската звезда на Red Bull Дениъл Рикардо е пилотът с най-много изпреварвания за сезон 2017 във Формула 1. Той е записал 43 успешни атаки, като 13 от тях са станали по време на Гран при на Великобритания, когато той си проби път до челото, въпреки че стартира от дъното на стартовата решетка заради наказания за нова скоростна кутия и нови елементи в задвижващата система на неговия RB13.

Съотборникът на Дениъл Макс Верстапен има 22 изпреварвания този сезон, което означава, че Red Bull печели първото място по този показател сред тимовете във Формула 1.

Ланс Строл пък е пилотът с най-много изпреварвания в първата обиколка на състезанията – 36, като канадският пилот на Williams често се представяше по-слабо в квалификациите, но след това редовно стигаше до зоната на точките.

Но статистиката на Pirelli за сезон 2017 показва, че спрямо миналата година изпреварванията в световния шампионат са спаднали наполовина. За 20 състезания пилотите са записали 435 атаки. Спадът е точно 49% спрямо 2016, когато са отчетени впечатляващите 866 изпреварвания.

Резултатите за 2017 са най-слабите от 2009 година насам, когато имаше само 211 изпреварвания, но тогава системата DRS още не присъстваше във Формула 1.

Състезанието с най-много изпреварвания тази година е Гран при на Азербайджан с 42 атаки, а с най-малко е надпреварата в Сочи, Русия – само 1 изпреварване.

По-малкото изпреварвания се обясняват с промените в аеродинамиката на автомобилите за този сезон, благодарение на които скоростта им в завоите нарасна средно с 30 км/ч.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4