www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Започна производството на електрическия 9-3 в Китай

06.12.2017 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Angel Sergeev | 4891 прочитания
A+ | A-

Още по темата

След като през 2012 година купи активите на фалиралото дружество SAAB, китайската компания NEVS най-накрая стартира серийното производство на обновения автомобил 9-3.

На практика седанът се базира на модела, който шведите продаваха до последно, но разполага с изцяло електрическо задвижване, което осигурява автономен пробег от около 300 километра.

NEVS вече е получил предварителни поръчки за около 150 000 автомобила, като през първата година на производство ще бъдат осигурени около 50 000 от тях.

След това, когато фабриката на компанията заработи с пълния си капацитет, ще бъдат сглобявани по приблизително 200 000 електрически коли годишно.

9-3 е първият модел от цяла бъдеща гама на NEVS, която ще видим в следващите няколко години. Още в рамките на 2018 г. се очаква възраждане и на 9-3 Х, отново под формата на електромобил, а в бъдеще очакваме и чисто нови модели.

Не е ясно дали китайците ще използват платформата Phoenix, която SAAB разработи скоро преди фалита си, или ще се заложи на изцяло нова архитектура.Тагове: saabОще по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4