www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Кубица срещу Сироткин за мястото в Williams

05.12.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1397 прочитания
A+ | A-

Роберт Кубица и Сергей Сироткин са двамата пилоти, които ще спорят за мястото в Williams за сезон 2018 във Формула 1. Британският тим пробва и двамата по време на тестовете на Pirelli на „Яс Марина” веднага след Гран при на Абу Даби – последният кръг за сезон 2017.

Но от тима обявиха, все още не могат да вземат решение, а шефовете на отбора допълниха, че няма да коментират здравословното състояние на Кубица, който през 2011 година претърпя тежка катастрофа на рали и едва не загуби дясната си ръка. Самият поляк обаче обяви, че може да използва пълноценно и двете си ръце и се намира в по-добра физическа форма в сравнение с края на 2010 година, когато беше последният му старт във Формула 1.

Днес стана ясно, че Кубица и Сироткин са поканени в базата на Williams в Гроув, за да участват в анализа на резултатите от тестовете и да поработят на симулатора на тима.

„Тези посещения бяха планирани по-рано, не са решени в последния момент, още преди тестовете се знаеше, че Роберт и Сергей ще се присъединят към нас в базата на отбора”, обясни говорител на Williams.

Предполага се, че най-късно до края на следващата седмица ще е ясно кой ще партнира на Ланс Строл за сезон 2018 във Формула 1.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ