www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Бътън: Една година пауза и пак ще се състезавам

05.12.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 1162 прочитания
A+ | A-

Световният шампион във Формула 1 за 2009 година Дженсън Бътън ще се състезава отново през следващия сезон – британецът продължава кариерата си в японския пистов шампионат Super GT, където ще кара за Honda.

Кариерата на Дженсън във Формула 1 приключи в края на 2016 година, но той имаше договор с Mclaren до края на този сезон, който изтече и не беше подновен. Пилотът се изявяваше тази година като посланик на марката и участва в „1000 километра на „Сузука” – дебютното му участие в Super GT.

През октомври Бътън призна, че е останал с една година повече от необходимото във Формула 1 и заради това е загубил желание да кара, но сега желанието му да се състезава се е върнало.

„Починах си една година от Формула 1 и това е най-хубавото, което можеше да ми се случи, защото желанието ми да се състезавам се върна – обясни Бътън. – Наясно съм, че времето ми във Формула 1 е изтекло, но сега съм много развълнуван, че отново ще се състезавам.”

Бътън допълни, че е бил поканен да кара в Super GT от моторспорт шефа на Honda Масаши Ямамото и той веднага е приел. Ангажиментът на Бътън ще е за целия сезон през 2018 година.

Super GT е топ пистовият японски шампионат, в който участват местните автомобилни производители, които се борят в големия клас GT500.

Очаква се, че в близко бъдеще техническите правила на Super GT и DTM ще бъдат уеднаквени, за да може да се улесни влизането на нови производители в двете надпревари.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4