www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ferrari: Заплахата, че ще напуснем е сериозна!

05.12.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1039 прочитания
A+ | A-

Президентът на Ferrari Серджо Маркионе увери, че заплахата на Скудерията да напусне Формула 1 след сезон 2020 е сериозна, въпреки че от следващия сезон Alfa Romeo ще е основен спонсор на Sauber.

Част от сделката с швейцарския тим е и доставка на мотори Ferrari и техническо партньорство с Маранело.

Ferrari заплаши да напусне световния шампионат след публикуването на първия вариант на промените за двигателите, които трябва да влязат в сила за 2021 година. Renault също се обяви тези промени, а от Mercedes също подхвърлиха, че може да последват Скудерията.

Маркионе говори след събитието, на което беше представено завръщането на Alfa Romeo във Формула 1, като преди това се срещна с шефа на световния шампионат Чейс Кери.

„Между нас има диалог, който се развива и все още имаме време, за да намерим общи точки между нашите различия – образно обясни Маркионе. – Но нашата позиция е ясна: споразумението си със Sauber изтича в края на 2020 година, това е за всеки случай, ако Ferrari реши да напусне световния шампионат.

„Тази възможност е сериозна. Различията ни не са малки, но двамата с Чейс споделяме мнението, че някъде мненията ни трябва да се срещнат, това ще е за доброто на спорта.

„Ние бяхме пределно ясни за нещата, от които Ferrari не може да се откаже: за нас е много важно развитието на технологиите. Не можем да приемем такова изравняване на автомобилите, което да ги направи неразличими един от друг от технологична гледна точка.”

Освен по отношение на промените по двигателите, Маркионе не скри и съмненията си относно плановете за въвеждане на таван на бюджетите във Формула 1.

От Liberty Media планират тази идея да се обсъжда с всеки един от отборите в световния шампионат, но италианците не са убедени, че тези ограничения ще могат да се спазват.

„Аз съм първият, който ще поиска намаляване на разходите, но Формула 1 е спорт, в който трудно се налагат ограничения – допълни Маркионе. – Например, ние имаме служители, които работят за Формула 1 и за GT програмата ни, така че ще е почти невъзможно да се контролират разходите за тях и ангажиментите им.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ