www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Morgan изпраща Aero 8 с GT версия

05.12.2017 | Авто новини: Автоновини » Изложения | Автор: Georgi Ivanov | 1065 прочитания
A+ | A-

Британският производител на класически автомобили Morgan изпраща в пенсия модела Aero 8, но това ще стане по впечатляващ начин – последните 8 бройки ще са версия GT. GT вариантът се появява през 2015 година по време на развитието на последната серийна версия на Aero 8, но досега нямаше сглобени такива автомобили.

Последните 8 коли отново ще бъдат сглобени на ръка и ще получат интересни допълнения – внушителни отвори за отвеждане на горещия въздух в задната част на предните калници, както и голям дифузьор под задната броня. Това са все решения, заети от състезателната програма на Morgan в GT3 от близкото минало.

От компанията потвърдиха, че вече са намерени купувачи за всичките осем коли, като клиентите са получили възможност да си поръчат индивидуални решения за интериора и оформянето на автомобила.

Според Morgan, Aero GT ще е най-екстремният сериен модел на марката – задвижването му е поверено на 4,8-литров V8 двигател, идващ от BMW и 6-степенна механична трансмисия. Максималната скорост на автомобила е 274 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 4,5 секунди.

BMW вече не произвежда въпросния двигател, така че това ще бъде и последният случай при който този мотор ще се използва в нов автомобил на Morgan. Aero GT ще дебютира през март в Женева, а по-късно ще бъде представен и наследникът на Aero 8.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4