www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Китайски електромобил за туристи

05.12.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1604 прочитания
A+ | A-

Китайския технологичен старт-ъп CHJ Automotive представи градския електромобил SEV, създаден за туристи в големите градове, като особеното при него е, че колата е доста тясна и на практика повтаря идеята на Renault Twizy. Първите два града, където ще се появят китайските електромобили са Лос Анжелис и Париж.

Компактният автомобил SEV (Smart Electric Vehicle) е оборудван с електромотор и батерии, които може да се зареждат от битовата мрежа. Пробегът му с едно зареждане е 100 километра, а максималната му скорост – 45 км/ч.

SEV излиза на пазара със светодиодни фарове, 16-инчови лети джанти, дискови спирачки и автономна система за паркиране – много важно решение за натоварения трафик, особено в градските центрове. На едно стандартно паркомясто се събират 4 електромобила SEV, уточняват създателите на модела.

В кокпита двамата пасажери стоят един зад друг, арматурното табло е изцяло дигитално, а воланът е мултифункционален.

Все още не е напълно ясен моделът, по който туристите ще могат да наемат и ползват новите китайски електромобили. Очаква се, обаче, че ще се плаща определена сума за кратък пробег – от порядъка на 20 километра.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ