www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Fisker показа автономен автомобил за "умни градове"

04.12.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1425 прочитания
A+ | A-

Бившият дизайнер на Aston Martin Хенрик Фискер и новата му компания Fisker имат сериозната амбиция да се превърнат в най-успешния и сериозен съперник на Tesla.

И една от крачките в тази посока е концептуалният автономен автомобил Orbit, който трябва да влезе в производство догодина и през октомври първите му продажби да са факт.

Компанията представи шатъла във фейсбук и обясни, че става въпрос за превозно средство, което ще се използва в т.нар. „умни градове”, т.е там, където е реализирана концепцията за внедряване на информационни и комуникационни технологии в градската среда. Целта на Orbit е максимално ефективно обслужване на пътниците и използване на градската инфраструктура.

Orbit е с изцяло електрическо задвижване и има възможност да се зарежда от градската електрическа мрежа и дори от пътната инфраструктура.

Една от особеностите на шатъла е осигуряването на информация за пасажерите и маршрута и графика на пътуването на страничните стъкла на автомобила, които играят ролята на екрани.

Производството на Orbit се планира заедно с китайците от Hakim Group – компания, която разработва решения за „умни” сгради и градове. От компанията заявиха, че този шатъл „полага основите на автономния транспорт в САЩ”.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ