www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ериксон и Леклер ще карат за Sauber

04.12.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1159 прочитания
A+ | A-

Маркус Ериксон и Шарл Леклер ще са пилоти на Sauber през сезон 2018 във Формула 1, а швейцарският тим показа и как би могла да изглежда колата със спонсорските надписи на Alfa Romeo.

Sauber връща Alfa Romeo във Формула 1, като италианците освен основен спонсор, ще са и доставчик на двигатели, т.е ще „осигуряват” ребрандирани мотори на Ferrari за тима.

На практика Sauber поема по пътя на „втори отбор” на Скудерията, което означава по-тесни връзки с Маранело, сериозна техническа помощ и пилоти, посочени от Ferrari.

И наемането на протежето на италианците Леклер е идеалният пример за това. От Ferrari натискаха и за другия си младок – Антонио Джовинаци, но той не успя да се пребори с фаворита на новите собственици на отбора Маркус Ериксон, който запазва мястото си.

Леклер влиза във Формула 1 след титлата му този сезон във Формула 2, а Джовинаци ще е резервен пилот на Sauber, като италианецът ще кара в шест петъчни тренировки през следващия сезон.

Другата добра новина за Sauber е, че през 2018 година тимът ще получава мотори, подготвени за настоящия сезон, а не такива от миналогодишната кампания, както беше случаят през 2017-а.

Sauber завърши сезона на последното 10-о място във Формула 1 с едва 5 точки, спечелени от Паскал Верлайн, който обаче беше освободен от тима.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4