www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Jaguar чупи рекорди на Нюрбургринг (видео)

29.11.2017 | Авто новини: Клюки » Любопитно | Автор: Kiril Stoykov | 4274 прочитания
A+ | A-

Разработеният от SVO Jaguar XE SV Project 8 вече е най-бързият автомобил с четири врати в света, след рекордна обиколка на Нюрбургринг Нордшлайфе на прототипа с предназначени за производство спецификации. Невероятното време от 7 мин. 21,2 сек. е с почти 11 секунди по-кратко от времето на предишния най-бърз седан по трасето на легендарната писта в Германия с дължина 20,76 км и поставя Project 8 с мощност 600 к.с. преди някои от най-бързите купета и суперавтомобили с две врати. Предишният рекорд принадлежеше на Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Видеото може да видите и ТУК.

"Мисията на екипа по дизайн и инженерни решения в SVO беше да създаде най-добрия на пистата пътнически Jaguar в историята – не само най-бързия, но и най-пъргавия. Резултатът е, че само покритията на покрива и предните врати на Project 8 са пренесени без промяна от XE и 75 процента от механичния хардуер е нов. Изумителният рекорд на Нюрбургринг Нордшлайфе потвърждава успеха на тези скъпи промени", доволен е Марк Стантън, директор на SVO.

"SVO съществува, за да тласка напред границите на динамиката, лукса и проходимостта на всякакъв терен. Ръчно сглобеният XE SV Project 8 отвежда този принцип до краен предел, като извлича превъзхождаща суперавтомобили динамика от най-компактния седан с четири врати на Jaguar. Рекордът на Нюрбургринг Нордшлайфе подчертава нашата решимост да предоставим най-екстремния Jaguar досега на клиентите на Project 8, които скоро лично ще изпитат този сензационен седан", добавя Джон Едуардс, изпълнителен директор на Jaguar Land Rover Special Operations.
Тагове: НюрбургрингрекордягуарНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ