www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Хървати ще конкурират Tesla Roadster

28.11.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1588 прочитания
A+ | A-

Хърватският производител на супер автомобили Rimac планира да създаде електрически модел, който да е пряк съперник на второто поколение на Tesla Roadster. Наскоро Илон Мъск показа новия Roadster, който обещава вълнуващи изживявания зад волана – максимална скорост над 400 км/ч, пробег с едно зареждане почти 1000 километра и ускорение от 0 до 96 км/ч за 1,9 секунди.

Rimac вече показа, че се справя добре със създаването на супер електромобили – Concept_One е идеалният пример за това. А сега Йенс Свердуп, който е дилър на Rimac за Северна и Южна Америка, потвърди, че компанията от няколко години насам разработва електрически роудстър, който ще дебютира догодина.

Ако следваме рецептата на Concept_One, то бъдещият роудстър също ще е мощен и много динамичен. Все пак, Concept_One има мощност 1224 конски сили и 2548 Nm максимален въртящ момент. Ускорението му от 0 до 96 км/ч е 2,5 секунди, а максималната скорост – 354 км/ч. Все още обаче пробегът на хърватския електрически супер автомобил е по-скромен – малко над 320 км.

Заедно с новия модел Rimac планира да открие и пет нови представителства в Щатите през 2018 година, като това е част от програмата за развитие на компанията, станала възможна след последната инвестиция във фирмата. Тя е в размер на 33 милиона долара и дойде от най-големия производител на батерии в Азия Camel Group.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ