www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

От 1 декември Галин Стоев с "Танцът Делхи" от Иван Вирипаев в Народния театър (трейлър)

27.11.2017 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 4660 прочитания
A+ | A-

„Танцът Делхи“ е поредица от 7 еднакви пиеси, за които авторът настоява, че нямат нищо общо помежду си. Какво да правим със страданието на света, което обвива планетата и не може да се пробие на по-горно ниво; какво става с нас, когато се включим в тази програма на възпроизвеждане на страдание; каква би била ролята на изкуството, която да алхимизира страданието, създавайки нова реалност; любов, смърт, загуба… и всичко това е много смешно.

"Танцът Делхи“ е част от по-големи търсения на Вирипаев, свързани с „идеята да разчисти пространство, в което западната гледна точка, философия и морал се срещат с източната“. По думите на Стоев формата на пиесата е „телевизионен реализъм“ и „на моменти прилича на ситком, на телевизионен сериал“. Съчетанието между формата и съдържанието е „изключително смешно – на моменти звучи абсурдно, на моменти страшно“.

ТАНЦЪТ ДЕЛХИ от Иван Вирипаев
Постановъчен екип:
режисура - Галин Стоев
драматург - Светлана Панчева
сценография - Никола Тороманов
костюми - Елица Георгиева
музика - Емилиян Гацов–Елби
С участието на: Владимир Карамазов, Елена Телбис, Радена Вълканова, Радина Кърджилова, Светлана Янчева, София БобчеваТагове: Иван Вазов Галин Стоев Иван Вирипаев Народен театърНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ