www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

На шофьорите на тежки камиони не им пукало за новия Tesla Semi

27.11.2017 | Авто новини: Коментари » Коментар | Автор: Angel Sergeev | 2267 прочитания
A+ | A-

Наскоро показаният влекач на Tesla е представян като далеч по-бърза и екологична алтернатива на сегашните дизелови камиони. Но основната характеристикa, която се рекламира от калифорнийската компания, е ускорението от място.

Изглежда обаче шофьорите на такъв тип превозни средства не са много впечатлени от показателите на Tesla Semi. Това става ясно от проучване на Road Haulage Association (RHA) във Великобритания.

Ускорението не е важен показател за професионалните шофьори, а пробегът с едно зареждане, коментират от асоциацията. Тук притесненията са, че влекачът на Tesla изминава по-малко от дизеловите камиони, което ще затрудни и забави процеса на работа.

Освен това, липсата на подходящи зарядни станции е всъщност най-голямата им тревога, тъй като тя директно ще засегне начина им на работа и ефективността им.

Припомняме, че влекачът на Tesla на теория спринтира от място до 96 км/ч за 20 секунди с над 35 тона ремарке, а без товар това става за около пет секунди.Тагове: влекачНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4