www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Изчерпаха Aston Martin Vantage за следващата година

24.11.2017 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Angel Sergeev | 1620 прочитания
A+ | A-

Aston Martin се похвали, че почти целия тираж на новия Vantage за следващата година е бил разпродаден само в рамките на няколко дена. 

Точна цифра не е ясна, но лично босът на компанията Анди Палмър потвърди, че става дума за около 80 процента от общата производствена бройка за 2018 г.

Новият Vantage е насочен към изцяло нови клиенти за марката, такива, които търсят добра алтернатива на Porsche 911. Именно заради това, фактът, че почти всички бройки за 2018 г. са продадени, е доста впечатляващ.

Задвижването на новия Vantage идва от вече познатия ни 4.0-литров битурбо мотор, който използва и DB11. Това е агрегат на Mercedes-Benz, който британците получиха след подписването на нов договор за партньорство.

Агрегатът е бил специално преработен и настроен за нуждите на Vantage, като резултатът е 510 к.с., които осигуряват спринт от място до 96 км/ч за само 3.6 секунди. Максималната скорост на движение е над 310 км/ч.

V8 двигателят е вързан с 8-степенна автоматична трансмисия ZF, която сме виждали и в доста други автомобили на пазара. Тук настройката е по-динамична и ударна от стандартното.

Очаква се доставките на Vantage да започнат от втората половина на следващата година, като цените за САЩ започват от 150 000 долара. Предстои да станат ясни цените и за останалите пазари.Тагове: aston martinvantageНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ