www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Tesla харчи по 8000 долара на минута

23.11.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1754 прочитания
A+ | A-

Tesla харчи по 8000 долара на минута, което прави по 480 000 долара на час, а изследването на Bloomberg показа, че тези данни се отнасят за последните 12 месеца.

Компанията показа миналата седмица електрическият си влекач, както и следващото поколение на Roadster, но Илон Мъск не спомена нищо за това „изгаряне” на кеш, което притеснява анализаторите.

Според изчисленията, Tesla ще приключи с паричните си резерви на 6 август, понеделник, 2018 година.

В същото време обаче притесненията може да се окажат пресилени, тъй като се очаква ускоряване на производството на новия Model 3, което пък с оглед на огромния интерес към достъпния електромобил, ще донесе сериозни свежи финанси на компанията.

Засега инвеститорите не са притеснени – акциите на Tesla поскъпнаха с почти 3% и вече се търгуват за 31,7,81 долара. Което означава, че във вторник пазарната капитализация на компанията достигна 53 милиарда долара. За сравнение – пазарната капитализация на гиганта Ford Motor Co. е 48 милиарда долара.

Все още обаче не е ясно дали клиентите на Tesla ще приемат новата идея на Мъск – той им предлага да платят авансово за новия си електромобил, за който обаче ще трябва да чакат с години.

Става въпрос за новия Roadster и по-точно партидата Founders Series, като всяка една от колите от нея е на цена 250 000 долара, което означава, че ако компанията разпродаде на зелено всичките 1000 броя от Founders Series, ще си гарантира 250 милиона долара. Обикновените екземпляри на следващия Roadster могат да бъдат заявени с първа вноска от 50 000 долара, а депозита за електрическия камион е едва 5000 долара. Но производството на новите возила стартира през 2019 година.

Затова и е много по-реалистично да се очаква, че следващият голям приход на Tesla ще е свързан с Model 3. От компанията потвърдиха, че разполагат с достатъчно средства, за да ускорят производството на Model 3 до 5000 броя на месец, което трябва да стане до март. След това положението ще се успокои, тъй като се очакват „сериозни финансови приходи”. И само времето ще покаже дали ще стане точно така.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4