www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Льоб се връща за рали "Мексико"?

22.11.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 3415 прочитания
A+ | A-

Завръщането на легендата Себастиен Льоб в световния рали шампионат може да стане факт догодина, но най-вероятно това ще се случи за рали „Мексико”, а не за рали „Монте Карло”, както се надяваха феновете му.

По-рано този месец Себ призна, че може догодина да кара в „едно-две” ралита за Citroen, но даде да се разбере, че за него приоритет остава програмата му с Peugeot в световния рали крос шампионат. Френската марка увеличи бюджета си в тази надпревара и тимът на Себ ще е заводски. Освен това Льоб ще участва и в рали „Дакар”, където Peugeot ще участва за последен път.

9-кратният световен рали шампион вече участва в два еднодневни теста с новия C3 WRC, за да помогне за развитието на колата на макадам и асфалт, а от тима положиха сериозни усилия, за да го върнат в ралитата, като успоредно с това преговаряха и с настоящия световен шампион Себастиен Ожие, но според последните информации, той им е отказал.

Доскоро се смяташе, че Себ ще отлети директно след финала на рали „Дакар” за Монте Карло, но сега тази възможност беше отхвърлена. На практика той ще кацне в Европа ден преди началото на опознаването на отсечките в ралито.

Вторият кръг в световния рали шампионат – снежното „Швеция”, пък съвпада с началото на тестовете на тима на Peugeot в рали кроса, така че шансовете за Себ да се върне остават за Мексико.

„Преговаряме с Льоб за догодина – призна шефът на тима на Citroen в WRC Ив Матон. – Единственото нещо, което е сигурно и ние го решихме заедно – Себ няма да стартира в Монте Карло.

„Заради „Дакар” логистиката става много трудна, но това не означава, че той няма да кара догодина. Продължаваме да преговаряме, трябва да приключим с това, за да сме наясно с това кой ще кара за нас догодина.”

Рали „Мексико” е едно от най-успешните в кариерата на Себ – той има шест поредни победи в това състезание.

Матон съобщи, че Citroen ще съобщи пилотите си за догодина в предстоящите седмици.

За последно Льоб кара в световния рали шампионат в Монте Карло през 2015 година, когато беше начело в по-голямата част от първия ден, но след това се удари и повреди окачването на колата си.

Себ пропуска „Монте Карло”, но ще стартира в рали „Вар” този уикенд, където ще се състезава с класиката Peugeot 306 Maxi. В това състезание ще дебютира и новият Citroen C3 R5, каран от Йоан Бонато, а Стефан Саразен ще запише първо участие на Toyota Etios R4, като автомобилът е подготвен от Oreca. И двата автомобила обаче ще стартират като форлойфери пред колоната.

Още по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4