www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Льоб се връща за рали "Мексико"?

22.11.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 4976 прочитания
A+ | A-

Завръщането на легендата Себастиен Льоб в световния рали шампионат може да стане факт догодина, но най-вероятно това ще се случи за рали „Мексико”, а не за рали „Монте Карло”, както се надяваха феновете му.

По-рано този месец Себ призна, че може догодина да кара в „едно-две” ралита за Citroen, но даде да се разбере, че за него приоритет остава програмата му с Peugeot в световния рали крос шампионат. Френската марка увеличи бюджета си в тази надпревара и тимът на Себ ще е заводски. Освен това Льоб ще участва и в рали „Дакар”, където Peugeot ще участва за последен път.

9-кратният световен рали шампион вече участва в два еднодневни теста с новия C3 WRC, за да помогне за развитието на колата на макадам и асфалт, а от тима положиха сериозни усилия, за да го върнат в ралитата, като успоредно с това преговаряха и с настоящия световен шампион Себастиен Ожие, но според последните информации, той им е отказал.

Доскоро се смяташе, че Себ ще отлети директно след финала на рали „Дакар” за Монте Карло, но сега тази възможност беше отхвърлена. На практика той ще кацне в Европа ден преди началото на опознаването на отсечките в ралито.

Вторият кръг в световния рали шампионат – снежното „Швеция”, пък съвпада с началото на тестовете на тима на Peugeot в рали кроса, така че шансовете за Себ да се върне остават за Мексико.

„Преговаряме с Льоб за догодина – призна шефът на тима на Citroen в WRC Ив Матон. – Единственото нещо, което е сигурно и ние го решихме заедно – Себ няма да стартира в Монте Карло.

„Заради „Дакар” логистиката става много трудна, но това не означава, че той няма да кара догодина. Продължаваме да преговаряме, трябва да приключим с това, за да сме наясно с това кой ще кара за нас догодина.”

Рали „Мексико” е едно от най-успешните в кариерата на Себ – той има шест поредни победи в това състезание.

Матон съобщи, че Citroen ще съобщи пилотите си за догодина в предстоящите седмици.

За последно Льоб кара в световния рали шампионат в Монте Карло през 2015 година, когато беше начело в по-голямата част от първия ден, но след това се удари и повреди окачването на колата си.

Себ пропуска „Монте Карло”, но ще стартира в рали „Вар” този уикенд, където ще се състезава с класиката Peugeot 306 Maxi. В това състезание ще дебютира и новият Citroen C3 R5, каран от Йоан Бонато, а Стефан Саразен ще запише първо участие на Toyota Etios R4, като автомобилът е подготвен от Oreca. И двата автомобила обаче ще стартират като форлойфери пред колоната.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ